Image

Prezentare


Asociatia Esperando a aparut in 2001, ca o disperare a unor parinti.

Parintii unor copii cu dizabilitati, impreuna cu un Profesor de Cultura Fizica Medicala care facea cu copiii lor gimnastica medicala, au decis sa le ofere copiilor sansa de a lucra zi de zi pentru recuperarea, educarea si integrarea lor.

 

Asa s-a nascut Esperando.

In toamna lui 2001 s-a scris primul proiect, pentru infiintarea primului centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati. Proiectul a fost aprobat si finantat de catre Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap. Asa au inceput activitatile. 

In 2002 am castigat o finantare din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, pentru a dezvolta organizatia. Si am trecut de la entuziasm catre profesionalism.

Fara subventii din partea statului, fara sprijin extern, am trecut si prin vremuri grele. Am imprumutat bani, am taiat costuri, am cautat solutii alternative.

De atunci au fost multe zile de munca, proiecte, perioade grele sau frumoase. Am aflat ca lumea are alte prioritati, ca autoritatile au, la randul lor, multe de invatat pana sa ajunga la nivelul celor din tarile dezvoltate, ca e greu sa gasesti profesionisti cu suflet.

 

A fost greu! De ce sa mintim?

Specialisti au venit (cu greu i-am aflat!) si au plecat. Au ramas cei cu suflet, cei buni cu adevarat, cei care isi respecta meseria, cei care iubesc cu adevarat copiii si vor sa fie mai buni. Ca oameni, ca profesionisti. 

Dumnezeu a gasit mereu o cale sa mergem mai departe. Asa ca suntem tot aici, crestem in fiecare an, adaugam cate ceva mereu, facem mereu mai multe pentru cei care au dizabilitati/ nevoi speciale.

De fapt, asta ne si deosebeste: fiind o asociatie a parintilor, familiilor si persoanelor cu dizabilitati (care sunt si in Consiliul Director, iar Presedintele poate fi, conform statutului, doar un parinte!), existam pentru persoanele cu dizabilitati! Nu pentru bani. Nu pentru glorie. 

Doar pentru ca persoanele cu dizabilitati/ nevoi speciale sa poata avea o viata simpla, cu vise, cu iubire.

Asta le oferim,  zi de zi! Greu, usor, ca exista sau nu finantari, indiferent cat e de greu.

Avem acum si legaturi cu lumea, cu scoli, cu parteneri din oras, tara, sau Europa. Avem activitati economice, care ne ajuta sa tinem serviciile sociale. Avem si cinci persoane cu dizabilitati angajate, unele chiar foste beneficiare ale serviciilor noastre...

 

Existam pentru ca ei exista!