Image

Echipa


Vedem multe proiecte (facute pe bani multi!) care au ca scop doar cumpararea de obiecte si aranjarea de spatii.

Pentru noi, mai importante decat obiectele si spatiile sunt si raman OAMENII. Pentru ca doar cu profesionisti adevarati, cu suflet urias, putem schimba cu adevarat in bine viata persoanelor cu dizabilitati

Echipa pe care ne sprijinim si care munceste in fiecare zi cu pasiune pentru copiii, tinerii si adultii cu dizabilitati e formata din OAMENI SPECIALI care se daruiesc si ard in fiecare clipa.

Inainte de a vi-i prezenta, trebuie sa facem o precizare: veti gasi mai multe nume care se repeta. Nume de familie. Si chiar sunt rude! Insa, inainte de a va gandi ca e un loc unde functioneaza pilele si nepotismul, o sa va spunem noi ca e pe dos: aici un om bun l-a adus cu el si pe celalalt om bun! Uneori au venit deodata, alteori a fost chemat si al doilea, si decizia s-a dovedit a fi corecta!

E un termen supra-utilizat locul de munca care e ca o "familie". La noi chiar e o familie, uneori. Dar, mai ales, e un CAMIN, cu caldura, cu grija, cu apropierea, cu sufletul si cu dragostea care ii dau o semnificatie atat de aparte acestui cuvant.

Si cu asta gata, sa vi-i prezentam pe cei ce fac, de fapt, Esperando:

 

Specialistii Centrului de zi:

Valerica Filipas, profesor CFM

Membru fondator si sufletul laturii de recuperare fizica. Specialist cu peste 20 de ani de experienta, cautata de toti parintii care vor sa aiba rezultate cu copii lor si cunoscuta de medicii importanti din domeniu din tara. I-a invatat pe toti kinetoterapeutii care au venit la Esperando cum sa lucreze cu copiii, care e diferenta intre teoria din facultate si practica din Centru, care sunt nevoile copiilor si cum trebuie tratati. Iubeste la nebunie copiii si n-ar putea lucra la adulti. Poate si pentru ca cei mari nu i-ar cere din sandviciuri, n-ar intreba-o "Unde-i sunca?" si nu i-ar cere bomboane sau ceva bun la sfarsitul programului...

Cristina Talos, kinetoterapeut.

Experienta dublata de dragoste de copii. A adaugat specializari in reflexoterapie, masaj, fizioterapie, terapii cu animale. Un profesionist care stie ce are de facut. Trece peste durerile de maini dupa ore intregi de presopunctura vine in concediul de ingrijire a copilului sa lucreze cu copii si adulti care au nevoie si de reflexoterapie. Unii dintre ei ar toarce de placere, pe patul de terapie, daca ar putea. Altii, relaxati total dupa cateva minute de apasare cu mainile magice ale Cristinei in talpa, mai trag si cate un pui de somn bun, de nu-i mai pot trezi nici parintii cand vor sa-i ia de acolo...

Monika Ardelean, asistent social.

Este deja o veterana in Asociatia Esperando, desi este foarte tanara. Ani la rand si-a petrecut vacantele de la facultate ca voluntar la Esperando. Apoi, cand si-a luat licenta, a batut la usa, iar noi am fost bucurosi s-o avem in Centru, langa copiii nostri. Coordonator al Centrului si al activitatilor din afara lui, este si Organizator de formare in cadrul proiectului POSDRU pe care il derulam acum. Se imparte intre copii, parinti, conducere, proiect, Centru si birou. Iar ca sa poata face asta e nevoie nu doar de profesionalism, ci si de multa dragoste si putere!

Florica Iambor, psiholog clinician.

Ajunsa la noi in urma unui curs pe care l-a urmat in cadrul proiectului POSDRU derulat de Asociatia Esperando. Este cea mai buna dovada ca nimic nu este intamplator in viata. In scurt timp si-a castigat locul, respectul si dragostea intre copii, colegi si parinti. Un suflet si un spirit superb. Iar rezultatele sunt spectaculoase! Incet-incet a devenit un om pe care copiii, adultii si parintii, dar si colegii din Esperando se pot bizui si caruia ii cer sfatul sau sprijinul adeseori.

Ana Traista, ingrijitoare.

Desi fara studii in specialitate, este de peste 9 ani cu noi si este o a doua mama pentru cei mai multi dintre copii. Ei ii spun cand le e foame, cu ea merg la baie, ea ii imbraca sau schimba, ea le canta si se joaca cu ei. Pentru ca le intelege greutatile si ii iubeste pe fiecare, incarcandu-se si ea cu dragostea lor si cu o familie uriasa!

Claudia Breban, asistent social.

A invatat meserie la Esperando. Insa dragostea de copii si-a adus-o de acasa. Iar copiii au simtit asta mereu. O asteapta mereu in Centru. Muncitoare, harnica si onesta. Acum, alaturi de Bogdan, viziteaza si persoanele asistate la domiciliu, oferind sprijinul sau si al nostru. Ne bucura sa vedem cum a crescut in acesti ani si cum s-a maturizat de cand are al doilea copil. Un om de nadejde!

Horia Costin, responsabil logistica si transport.

A venit mai de curand la noi. A apucat chiar si sa incerce marea cu degetul de atunci, dar i-a trecut repede! A reusit ca in timp foarte scurt sa castige dragostea copiilor si prietenia colegilor. Iubirea pentru masini e dublata de placerea de a invata mereu lucruri noi si a sti cat mai multe. Asa ca nu doar aduce copiii la Centru cu microbuzul nostru fantastic cu lift, ci si facepoze, filmeaza si produce filmulete pentru serbari, mai lucreaza si pe magazinul de pe Internet al Asociatiei, mai si pune la punct lucrurile ce se defecteaza. Un om bun, care nu stie inca nici el cat e de bun si cat valoreaza. Dar avem de-acum destula vreme sa-i mai spunem si aratam!

Ildiko Zelencz, psiholog

Isi face meseria cu multa dragoste si cu multa implicare. Isi pune sufletul in munca, si ia in palmele sale cu grija sufletele copiilor, pentru a le darui ceva din ea. Harnica si atenta la cei din jur, este mereu dispusa sa ajute. Are multe idei si ganduri, si, incetul cu incetul, le vom face pe toate impreuna sa devina realitate. Pentru copii, pentru parintii lor, pentru toti cei care vin la Esperando si inseamna, de fapt, Esperando!

 

Profesionistii de la birou

Daniela Savus, office manager.

Ea e cea care da "Buna ziua" prima celor ce ne calca pragul sau ne suna. Are in grija treburile biroului, dar si facturile si relatiile cu institutiile. A facut o schimbare uriasa in cariera prin venirea la Esperando, si a invatat multe. Iar conducerea si colegii se bazeaza pe ea intr-o multime de treburi. In plus, mai are potential, care chiar e asteptat sa se manifeste!

 

Eva Boros, responsabil activitati economice.

Mama a unei fetite cu dizabilitati, stie ca Asociatia poate functiona doar cata vreme are resurse. Asa ca este mereu cu telefonul la ureche si degetele pe taste pentru a rezolva facturi, incasari, livrari, comenzi pe partea ce tine de economie a Asociatiei. Iar documentele de pe hartie care ajung in calculator si sub forma de balante si bilanturi nu sunt deloc putine! Proiect sau unitate protejata, toate sunt importante pentru ea! Si pentru noi!

Mirabela Kalmar, asistent social.

Dupa ce a lucrat o vreme la Esperando, a plecat prin alte locuri. Apoi s-a intors, cu mai multa experienta si o mai buna intelegere a vietii. Este persoana de baza in proiectul POSDRU pentru activitatile cu beneficiarii, de la inregistrarea lor, la consiliere, informare,gasirea locurilor de munca si sprijin pentru angajare. Munceste mult, are mereu de spus ceva si este mereu la treaba!

 

Carolina Hoblea, jurist.

Basarabeanca noastra stie ce-i cu legile! Am si pus-o la treaba din greu, fara sa-i dam prea mult timp sa se dezmeticeasca la primul ei loc de munca in Romania. Meticuloasa si serioasa, isi face treaba chiar si atunci cand nu e innebunita dupa achizitii sau receptii de produse. In plus, de fiecare data cand ajunge la copii, in Centru, e o bucurie pentru ei. Nu stiu cu ce-i farmeca! 

 

 

 

Conducerea Asociatiei

Andrada Craciun, Presedinte.  

Desi cartea spune ca ar trebui sa faca doar oficii de reprezentare, ca Presedinte, este in fiecare zi in Esperando, la birou sau la Centru. Ambitia de leu e dublata de o putere de munca si o energie ce par sa nu se termine. E sufletul Asociatiei inca dinainte ca aceasta sa existe oficial, si e si azi cea care nu lasa lucrurile sa dormiteze sau sa se opreasca la jumatate. Ca mama a unui copil-tanar deja- cu dizabilitati, nu poate sa se multumeasca cu mai putin decat cel mai bine. Asa ca e mereu in mijlocul Asociatiei, cautand solutii, metode noi, cai de progres pentru copii, iar in Centru ii electrizeaza si impulsioneaza pe toti si ii face sa-si doreasca si ei mai mult. Inca nu e constientizat rolul ei de catre cei mai multi dintre cei care o cunosc. Nu degeaba se spune ca atunci cand lucrurile se fac bine, totul pare, din exterior, foarte usor si simplu.

Emilia Costin, Director Economic.

Un exemplu pentru toti colegii mai tineri. Experienta, cumpatare, ratiune, corectitudine. Magiciana cifrelor la Esperando inca de la inceput, se pricepe ca nimeni altul la asezarea corecta a sumelor in bilanturi si balante. Jongleaza in fiecare zi cu sarcini multiple, si iese mereu cu bine din toate. Ii invata si pe cei mai tineri meserie, si este de nepretuit pentru echipa de conducere. Stie si cum sa tempereze avantul tineresc, atunci cand este prea impulsiv, si cum sa stimuleze creativitatea si sa linisteasca apele prea involburate. Se daruieste in fiecare zi nepotilor si Asociatiei, si doar Bunul Dumnezeu stie cum de reuseste!

Daniel Filipas, Director Executiv.

"Uriasul cu suflet de copil" - cum i-a spus o ziarista (dar sa nu mai ziceti nimanui, sa nu se afle!). Si-a aflat, in sfarsit, locul si menirea! Se simte la Esperando mai bine ca oriunde, pentru ca face ceea ce ii place si are satisfactia ca munca lui sa fie apreciata si sa aiba importanta pentru cei pentru care lucreaza in fiecare zi. Si-a gasit dragostea si nu a renuntat nici chiar atunci cand toate pareau sa fie impotriva sau sa se naruie. Se culca in gand cu Asociatia, viseaza sau ne-doarme cu ea, si se trezeste tot cu gandul la ce mai e de facut pentru ca sa le fie mai bine copiilor iar Esperando sa mearga mai bine. Nu-si gaseste locul nici in concediu si parca il trage un magnet tot catre birou. Invata mereu si cauta mereu noi raspunsuri (chiar daca de multe ori gaseste doar noi intrebari). Dragostea pentru copii, pentru zambetele lor si pentru lumina din ochii lor e egalata doar de satisfactia muncii facute bine si a rezultatelor. E topit de lacrimile de bucurie ale parintilor si de momentele de fericire si implinire ale colegilor. Se gandeste mereu daca a facut destul si lumea nu e de ajuns pentru cate ar vrea sa daruiasca. Mii de ganduri, de planuri si de idei asteapta sa-si faca loc in lume, din mintea lui.