Povestea gemenilor Patrik si Patricia

gemeni beneficiari asociatia esperando baia mare

Patrik si Patricia sunt gemeni. Doi copii speciali nascuti la 7 luni, printr-o nastere dificila, in 2010.

Patricia s-a nascut prima, iar Patrik a urmat-o dupa 15 minute.  Patricia a primit nota 10 la nastere insa Patrik a primit 6/8.

Dupa 6 saptmani de spitalizare baietelul a fost diagnosticat cu hidrocefalie congenitala.

La 3 luni baietelul a fost internat la Cluj-Napoca, unde a suferit o interventie chirurgicala si i s-a montat şunt.  Dupa doar 2 saptamani s-au facut alte 3 interventii deoarece şuntul s-a infundat. In timpul internarilor  avute cu baiatul, mama a cerut si parerea specialistilor legata de fetita, insa medici au asigurat-o ca nu exista nici o problema.

Preocuparile mamei s-au adeverit, din pacate. La 1 an si 7 luni, fetita nu mergea singura si medicii au diagnosticat-o ca fiind hipotona.

Gemenii au inceput recuperarea la Policlinica nr.2 din Baia Mare.

In cele din urma diagnosticul Patriciei este de parapareza spastica si epilepsie, iar Patrik este diagnosticat cu tetrapareza spastica, hidrocefalie congenitala operata, cecitate la ambii ochi si Sindromul West.

In pofida acestei situatii, cei doi copii sunt asemeni celorlalti copii. Patriciei ii place sa asculte cantece pentru copii, sa asculte povesti, sa faca fise si sa impleteasca bratari.  Lui Patrik, de asemenea, ii place sa asculte muzica, ii place sa se plimbe cu masina si adora sa o traga de par pe sora lui 🙂

Copiii parcurg zilnic 45 km pentru recuperarea atat de necesara venind din comuna Ulmeni, sat Tohat.

Mama este o persoana foarte pozitiva care nu se plange deloc de  probleme. Este bucuroasa ca nu depind de spitale si viata lor este ca si a oricarei alte familii.

Familia Mugur mai au un baietel mai mic alaturi de cei doi copii gemeni.

gemeni beneficiari asociatia esperando baia mare

Ca Patrik si Patricia sunt zeci de copii cu nevoi speciale care vin la Centrul Asociatiei Esperando pentru recuperare, terapie si activitati artistice si de socializare. Vino alaturi de noi si hai sa le facem viata mai frumoasa. Doneaza orice suma poti pentru ca noi sa le putem oferi acestor copii cele mai moderne terapii realizate de cei mai buni profesionisti.

donez-pentru-copiii-cu-nevoi-speciale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *