Povestea lui David, Il Campione

David povestea unui copil campion beneficiar al serviciilor Esperando

Noi, cei din echipa Asociatiei Esperando, suntem mereu impresionati de calitatile si vointa fara margini ale copiilor care vin la Centrul nostru de zi din Baia Mare pentru activitati de recuperare, terapie si incluziune sociala. Insa, cei care sunt alaturi de Asociatia Esperando, de eforturile si activitatile noastre, romanii frumosi, nu cunosc de multe ori povestile reale ale acestor campioni. Acesta este motivul pentru care am decis ca incepand de astazi sa publicam pe blogul nostru povestile celor cu nevoi speciale care beneficiaza de serviciile Esperando.

Povestea unui copil minune. David Campionul

Incepem cu un veritabil Campion, Baczai David Lucas in varsta de 2 ani si 3 luni, cu domiciliu in Tautii Magheraus. In ciuda faptului ca a primit nota 10 la nastere, a fost diagnosticat la doar 3 saptamani cu malformatie cardiaca.

Parinti si-au adunat fortele si au luptat din prima clipa pentru sanatatea lui. Astfel ca, la doar 1 luna de viata, a fost operat  in Italia. In urma operatiei a facut o stenoza pulmonara. A urmat o perioada de recuperare iar dupa aproximativ 1 an si jumatate, in urma unei raceli, David a inceput sa manifeste cateva simptome,  obosea foarte repede, asa ca alarmati parintii au plecat din nou in Italia unde s-a impus efectuarea unei noi interventii chirurgicale.

David copil internat in clinica Italia

In data de 30 mai 2016 au plecat cu avionul spre Italia insa pe neasteptate lui David i s-a facut rau pe avion. Cu mare agitatie mama a reusit sa ajunga cu el pana in curtea spitalului si acolo copilul  si-a dat ochii peste cap urmand minute bune de resuscitare. Medicii au constatat un stop cardio-respirator si a fost racordat la un aparat (ecmo) timp de 3 zile, dar constatarea era ca exista activitate cerebrala.

Treptat a fost decuplat de la aparat si, dupa o saptamana, operatia a fost posibila.

Mama lui David ne-a marturisit ca efectiv acest minunat copil s-a trezit din moarte si a socat intreaga medicina din Italia si pe cei care-l stiau.

David povestea unui copil campion beneficiar al serviciilor Esperando

Ulterior, intors acasa, medicii i-au spus mamei ca este orb si ca cel mai probabil asa va ramane, insa David ne-a aratat ca minunile exista. Intr-o dimineata, David s-a trezit si la televizor pe un canal de desene animate rula Mickey Mouse iar copilul a zambit si s-a amuzat de nazbatile personajelor Disney. Mama a chemat acasa toti medicii si le-a aratat minunea, fiul ei vede.

Momentan mama mai are o mare durere care s-a transformat in dorinta si anume sa-l vada pe David mergand pe picioarele lui. ”Ma lupt sa umble, aceasta este cea mai mare dorinta a mea” au fost cuvintele mamei.

Lui David ii place mult sa se joace, sa se uite la desene si sa se plimbe cu masinuta lui electrica.

Pe peretele clinicii din Italia exista un tablou cu fotografia lui David pe care scrie „David, Il campione”. Cu siguranta David este un luptator si un campion, care de acum face parte din marea familie Esperando!

Daca si tu esti alaturi de copiii cu nevoi speciale si familiile lor, doneaza aici pentru ca Asociatia Esperando sa le poate oferi cele mai moderne servicii de recuperare si terapie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *